Wijnbeurs

Beslist goede wijn

Wijnbeurs; beslist goede wijn!

Wijnbeurs: voor wijnliefhebbers, door wijnliefhebbers

Over ons

Waarom zitten wijnliefhebbers bij ons op de eerste rang? Door de unieke manier waarop we onze wijnen selecteren! Namelijk door blind te proeven. Zo krijgt alléén de kwaliteit in het glas onze volle aandacht en genieten onze klanten van beslist goede wijn. Het ontdekken en toegankelijk maken van bijzondere wijn, daar staan wij voor. We zijn een tikkeltje eigengereid en daardoor niet bang om af en toe eens iets nieuws te proberen.

Blind proeven

Tijdens het selecteren weet het proefpanel niet wat er in de glazen zit. Wel dat het om een bepaald gebied gaat of een bepaald druivenras, maar niet van welke wijnboeren. De flessen zijn verborgen: zo worden alleen de allerbeste wijnen er objectief uitgepikt.

 

100% proefgarantie

Vanwege onze unieke selectiemethode durven we onze handen in het vuur te steken voor wat de kwaliteit betreft, maar smaak blijft natuurlijk iets heel persoonlijks. Is een klant niet helemaal tevreden over een wijn? Daar is onze 100% proefgarantie voor. Hoe dat werkt? De klant mag een fles uit een doos van 6 of 12 proberen. Als deze niet bevalt, dan mag de wijn retour gestuurd worden en krijgt de klant het gehele aankoopbedrag terug.

De Wijnbeurs zorgt graag heel goed voor haar klanten en wil hun
volledige wijnbehoefte invullen. Daarom zijn we geïnteresseerd in wat
onze klanten van de wijnen vinden zodat we daar in het zoeken naar – en aanbieden van – nieuwe ontdekkingen rekening mee kunnen houden.

We kopen nieuwe wijnen rechtstreeks van de domeinen mits ons
ervaren proefpanel ze goed genoeg vindt. Daarnaast werken we met
veel wijnmakers samen om zelf wijnen te ontwikkelen die we aan onze klanten kunnen aanbieden omdat ze de moeite waard zijn.
Omdat we het leuk vinden en onszelf graag op de proef stellen, proeven we ook graag wijnen samen met onze klanten op proeverijen en hebben we daarnaast regelmatig gerenommeerde gastproevers die met ons proefpanel mee kunnen proeven.

Gekke naam: wijnbeurs

Hoezo wijnbeurs? Kun je er dan in wijn handelen, zoals op een aandelenbeurs? Nee, dat niet. De naam heeft te maken met het begin.

Het is 1976 wanneer twee broers, Hans en Pieter Walraven, de Nederlandse wijnhandel enorm opschudden. In hun ogen betalen wijnliefhebbers veel te veel. Als eerste pakken ze de grote Bordeauxwijnen aan.

 

Commissie

Hoe? Door genoegen te nemen met een flinterdunne commissie, precies zoals op de aandelenbeurs (vandaar de naam). Dus niet schaamteloos dure wijn nog eens ‘over de kop gooien’, zoals elders. En de inkoop is direct van het château, zonder tussenschakels. Dat alles scheelt een enorme ‘Grand Cru’-slok op een borrel! Een nieuwe aanpak die inslaat als een bom. Ineens worden die dure Bordeauxwijnen betaalbaar. En toegankelijk voor een breed publiek. Het loopt gelijk storm.

 

Importeurs

In die eerste tijd zijn klanten geen klanten, maar importeurs. Particulieren die de Wijnbeurs een opdracht tot import geven. Er wordt dan precies die hoeveelheid geïmporteerd, waar daadwerkelijk opdracht voor is gegeven. En geen fles meer. Scheelt in de kosten, want een magazijn is niet nodig. Bovendien betaalt iedereen vooruit. De wijnboeren ontvangen dus boter bij de wijn. Goed voor extra korting en dus nóg lagere prijzen…

 

DNA

Flash forward naar nu. Wie wil er tegenwoordig nog twee maanden wachten op z’n wijn? Zoals in die begintijd? Niemand. Alles gaat snel, sneller, snelst. En de keuze is reuze… belangrijk. Daarom heeft wijnbeurs zich natuurlijk aangepast. Maar die unieke oerkenmerken van toen, die zitten nog steeds in ons DNA gebakken. En daar profiteren onze klanten van.

Dit deden ze door direct van de Châteaux te kopen, zonder inmenging van tussenpersonen. Daarnaast publiceerden de broers een jaarlijkse beoordelingsgids gebaseerd op objectieve proeverijen die zich puur op de smaak van de wijn richtten. Oftewel, de best beoordeelde wijnen wonnen, maar ook de kleinere Châteaux konden bovenaan de lijst komen te staan, boven de beroemde en gevestigde namen.

Daarna nodigden zij klanten uit om zich aan te melden voor het
importeren van een gelimiteerd aantal flessen van de als best
geselecteerde wijnen van de Châteaux, wederom zonder inmenging van tussenpersonen. Zo kon de Wijnbeurs de beste kwaliteit Bordeaux tegen veel lagere prijzen aanbieden dan wijnliefhebbers gewend waren.

De Wijnbeurs had zelfs een tijdje haar eigen importkantoor in de stad
Bordeaux. Klanten hadden een persoonlijke importvergunning waarmee verwacht werd dat ze op regelmatige basis wijn kochten. Als zij dit een tijdje niet deden kregen ze echter een waarschuwing, en uiteindelijk werd de vergunning aan een andere klant die op de wachtlijst stond gegeven.

Op dit moment heeft de Wijnbeurs honderdduizenden actieve klanten die meer dan één keer per jaar bestellen en gezamenlijk via de Wijnbeurs miljoenen flessen importeren.

Wijnbeurs team

Het team van de Wijnbeurs zorgt elke dag met elkaar voor een bijzonder wijn in uw glas.

Wijnbeurs websites

De Wijnbeurs Nederland

De Wijnbeurs België

wbo logo

Die Weinbörse Deutschland

La Bourse Du Vin Belgique

Onze reviews over Wijnbeurs