Colaris

Wijnen met zorg geselecteerd

Colaris’ wijnspecialisten

Al meer dan
100 jaar op wijnontdekkingsreis

Colaris is al bijna een eeuw lang een platform waar de ware wijnliefhebber een keur aan wijnen aantreft. Hoewel ooit op wijnontdekkingsreis begonnen in de Bordeaux, vertegenwoordigt Colaris inmiddels zowel de gerenommeerde top huizen uit de gekende wijnregio’s over de gehele wereld, alsook voert zij de trouvailles vanuit gebieden of wijnmakers in opkomst. 

De geschiedenis van Colaris

Leon Colaris wordt in 1889 in het Limburgse Broek-Sittard geboren als zoon van een apotheker. Hij begint voor zichzelf in 1922 een winkel in levensmiddelen en drank, waaronder wijn. Deze wijn met de import van Bordeaux om daarmee de kelders van met name de gegoede Limburgse families en andere notabelen met wijn te vullen.

Hiermee werd al gauw zijn naam gevestigd als specialist in kwaliteitswijnen. Niet veel later werden ook de uit het westen afkomstige ingenieurs, die adviseerden bij de Limburgse Staatsmijnen, door Colaris van wijn voorzien. Omdat zij vaak onvoldoende ruimte tot hun beschikking hadden, werd hier de Kelderservice geboren: wijn laten rijpen in de koele kelders van Colaris en op dronk thuis afgeleverd krijgen. Nadat zij uiteindelijk terugkeerden vanuit het Zuiden naar de Randstad, was daarmee de naam van Colaris ook in die regio gevestigd.

Door zijn vele tripjes naar de Bordeaux bouwde Leon Colaris een warme band op met vele gerenommeerde Bordeaux huis, maar werd hij ook de ontdekker van nieuwe huizen zoals La Toor de By, waarvan Colaris klanten al vele jaren genieten konden, voordat dit huis ook bij een breder publiek bekend en befaamd werd. Maar ook in de Jaren 60, toen de ‘garagistes’ in de Bordeaux opkwamen als beweging tegen de stijl van de traditionele domeinen, wist Colaris als 1 van de eersten de unieke kwaliteiten van Francois Mitjavile van Tertre Roteboeuf te herkennen, welke uitmondde in een warme vriendschap, die tot de dag van vandaag voortduurt. Colaris is mede hierdoor ook gekend vanwege zijn ‘en primeur’ campagnes, waarbij de kelderservice ook een belangrijke rol speelt. En hoewel zij grote expertise heeft van en een warme band met vele Bordeaux domeinen heeft opgebouwd, heeft zij al reeds sinds tientallen jaren haar ogen ook gericht op andere wijnlanden en –regio’s om daar de huizen te ontdekken en samen met hen een mooi wijnassortiment voor de verkoop op te bouwen. Niet in de laatste plaats omdat Colaris ook een goede relatie onderhoudt met de beste Nederlandse wijnexperts, waaronder Masters of Wine, alsook wijnrecensenten uit dag en weekbladen
alsook de bekendste Hollandse wijnboekenschrijvers. Separaat mag Colaris ook een aantal sommeliers van Limburgse Michelin restaurants tot hun vriendenkring rekenen.

Wijnhandel Leon Colaris in 1955

De open kelder dagen van Colaris zijn reeds sinds jaar en dag een begrip als plek waar wijnmakers, klanten en de adviseurs van Colaris elkaar ontmoeten om wijnen te proeven en elkaar te leren kennen. Nog steeds verzorgt Colaris verschillende diensten voor zijn klanten zoals de opslag, het advies en de levering van wijn, alsook de taxatie en koop van wijnkelder restanten. Colaris koestert de persoonlijke en langjarige relatie die het met vrijwel al zijn klanten heeft waarbij dienstbaarheid, service gerichtheid centraal staan, gedreven door wijnpassie en -expertise. Inmiddels heeft Colaris een trouwe kring van ongeveer 7000 klanten opgebouwd in Nederland en België en kan met recht gezien worden als een platform van wijnliefhebbers. Inmiddels zijn door de wijnspecialisten van Colaris, wijnen in Nederlands geïntroduceerd uit vrijwel alle Europese landen, alsook Chili en sinds kort ook de Nieuw Zeeland en Australië, die hier keer op keer in de prijzen vallen vanwege hun geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Daarmee behoort Colaris tot de absolute wereldtop van aanbieders van wijn. Echter, nog steeds staat bij Colaris- net zoals 100 jaar geleden – een intieme relatie met veel respect voor de wijnmaker en de klant voorop en dat zal het de komende 100 jaar ook
blijven staan.

Werken bij Colaris

Werk bij Colaris door onze klanten mee op reis te nemen
door het verhaal van de wijn te vertellen.

Colaris websites

Colaris Nederland

Colaris Deutschland

Colaris België

Onze reviews over Colaris